Musik i Sommarkväll – Helena Ek & Peter Janson

Medeltida klanger och svängig spiritual

Bländande vackert, medryckande och livligt har det sagts om göteborgsduon Helena Ek och Peter Janson som var och en kommer från helt olika musikområden. Duon visar hur ny energi kan födas ur vitt skilda stilar och instrumentala uttryck. Helena får med sin klara röst får de mest svårsjungna fraser att verka enkla. Peter Jansons basspel kontrasterar mot sången och överraskar med sina hisnande improvisationer. Med värme och musikalitet guidar de oss genom medeltida Mariasånger, Luthers tidlösa texter, svängiga spirituals och folkliga koraler.

Helena Ek, sång, fiddla, vevlira
Peter Janson, kontrabas

Duon Helena Ek, sång och Peter Janson, kontrabas, bildades 2008 i Göteborg och har sedan dess turnerat flitigt runt om i Sverige. De har sin bakgrund i genrer som tidig musik, folkmusik, jazz och improvisation vilket starkt färgar musiken.
Helena har, förutom samarbete med barockensembler i Europa, sjungit med några av de främsta musikerna inom tidig musik såsom Jakob Lindberg och Stephen Stubbs.
Hon har turnerat i Japan såväl som i stora delar av Europa och finns också väl representerad på skiva.
Peter har turnerat i de flesta av Europas länder såväl som i USA, Kanada och Kuba. Han är väl representerad på skiv-, TV- och radioinspelningar och har hyllats genom åren av recensenter i Sverige och utomlands, för sin formidabla teknik och sin kreativitet.

PS! Du kan också köpa en samlingsbiljett för alla sex konserter i Musik i sommarkväll. Då sparar du 100 kr totalt jämfört med om du köper en till varje. Sök på "Musik i sommarkväll - Alla konserter" här på Biljettmonster.

Dela med dina vänner

Arrangör

Biljetter till Musik i Sommarkväll – Helena Ek & Peter Janson | Biljettmonster

Lidingö församling
Kvarnvägen 1, Lidingö

Läs mer om Lidingö församling

Lidingö församling

Evenemnagsdatum

Musik i Sommarkväll – Helena Ek & Peter Janson

  • Inga föreställningar inlagda! Kontakta arrangören för mer info!

Medlemskap

Bli medlem

Logga in

Logga in om du vill samla dina biljetter! Inte medlem? Registera dig gratis här...

Öka er försäljning med oss

Genom att erbjuda dina kunder att förköpa sina biljetter har du en bättre möjlighet att kunna följa upp din budget. Ett såld biljett i förväg är en garanterad besökare jämför med en reserverad besökare via ett E-postformulär. Med Biljettmonsters enkla biljettsystem kan alla klara av att använda!

Allt är samlat

Du kan lägga undan biljetter åt dina kunder, slå in biljetter som betalas kontant, kort eller presenkort i er kassa och ha allt samlat på en lista. Exportera E-postregister på dina kunder som enkelt kan importeras till de flesta leverantörer av nyhetsbrev. Skapa kampanjkoder och erbjudanden till dina kunder och mycket mer.