Läs om Gustaf Vasa Församling

Gustaf Vasa församling tillkom vid delningen av Adolf Fredriks församling år 1906. Den 10 juni samma år invigdes kyrkan. Flera arkitekter hade lagt fram förslag till en ny kyrkobyggnad. Det blev slottsarkitekten Agi Lindegrens idé om en centralkyrka i italiensk nybarock som slutligen förverkligades. Kyrkans grundplan är ett grekiskt kors. I Lukaskapellet till vänster om högaltaret finns ett glaskors vars ytterkonturer nästan exakt motsvarar kyrkans. Kupolen som reser sig över korsmitten är 60 meter hög. Kyrkans har ca 1.200 sittplatser och är därmed en av de största församlingskyrkorna i Stockholm. Dess förnämsta prydnad är högaltaret av Burchard Precht från 1731.

Kontakta

Gustaf Vasa Församling | Biljettmonster

Kontakta Gustaf Vasa Församling

Gatuadressen för Gustaf Vasa kyrka är Karlbergsvägen 1-5. Med infart från Karlbergsvägen finns parkering (tillstånd krävs) och entré med viss tillgänglighetsanpassning (ramp – dock inte anpassad fullt ut).

Hemsida:
E-post: lars.freden@svenskakyrkan.se
Tel: 0707993344

Dela med dina vänner

Aktuella evenemang

Arvo Pärt – Passio

Onsdag 17 april kl 20.00 Arvo Pärt – Passio Niklas Engquist, Pilatus Mattias Nilsson, Kristus Ev...

Läs mer och köp biljetter

Fanny Hensel (Mendelssohn) - Cholera Cantata

Söndag 10 mars kl 16.00 Fanny Hensel (Mendelssohn) Cholera Cantata Fanny Hensel: Oratorium nach B...

Läs mer och köp biljetter

Juloratorium – Herdarnas och folkets berättelse

Söndag 6 januari kl 16.00 i Gustaf Vasa Uruppförande Ylva Q Arkvik Juloratorium – Herdarnas och...

Läs mer och köp biljetter

Administrera

Logga in på Administrationssidorna

Här loggar du in om du vill administrera evenemang. Vilka funktioner just du har åtkomst till bestämms av ansvarig hos er.

Öka er försäljning med oss

Genom att erbjuda dina kunder att förköpa sina biljetter har du en bättre möjlighet att kunna följa upp din budget. Ett såld biljett i förväg är en garanterad besökare jämför med en reserverad besökare via ett E-postformulär. Med Biljettmonsters enkla biljettsystem kan alla klara av att använda!

Allt är samlat

Du kan lägga undan biljetter åt dina kunder, slå in biljetter som betalas kontant, kort eller presenkort i er kassa och ha allt samlat på en lista. Exportera E-postregister på dina kunder som enkelt kan importeras till de flesta leverantörer av nyhetsbrev. Skapa kampanjkoder och erbjudanden till dina kunder och mycket mer.