Marknadsafton och Lördagskväll 2xMoberg

Biljetter till  Marknadsafton och Lördagskväll 2xMoberg | Biljettmonster

Folklustspel i Augustendal 2020

I sommar spelar vi två stycken enaktare av Vilhelm Moberg. Bägge föreställningarna spelas samma dag med paus mellan föreställningarna. För regin står Stefan Moberg.

MARKNADSAFTON Är ett av Mobergs mest kända teaterstycken. Handlingen utspelas kvällen före den stora höstmarknaden i Växjö. Dit skall hemmansägaren Magni bege sig, när hans hushållerska Lovisa upptäcker att han tänker göra sällskap med Teresia i Hultet som har pengar på banken och giftermål i blick. Lovisa har själv hoppats på att äkta Magni, som hon tjänat i tolv år – och de senaste tio åren utan att ta ut någon lön! Med hjälp av den klurige fjärdingsmannen Rapp börjar hon smida planer för att få Magni att avstå från den snikna Teresia…

I rollerna
Magni, hemmansägare – Janne Westberg
Lovisa, hushållerska – Åsa Forslin Aronsson
Teresia i Hultet – Cecilia Campbell
Rapp, fjärdingsman – Rolf Brate

LÖRDAGSKVÄLL framfördes första gången på Skansen 1935. Vid Skansens hundraårsjubileum 1891, under Hasse Alfredsons chefskap, fick Stefan Moberg i uppdrag att regissera den igen, och tar nu alltså upp den i Augustendal.
Handlingen är farsartad och full av komiska missförstånd. Alfred i Nygård vill gärna gifta bort dottern Lotten med granngårdens Anton. När Anton en lördagskväll knackar på fel gavelfönster och väcker Anton och hans hustru Edla tas han därför emot som en efterlängtad gäst. Anton blir förvirrad. Han är inte alls ute efter Lotten utan det är gårdens piga Sigrid, som lockar. Lotten. i sin tur väntar på drängen Henning från byn, så alla ungdomarna kan gå till dansbanan tillsammans! Igenom hela pjäsen kan man känna klara och lätt melankoliska dragspelsdofter från den svenska försommarnatten.

I rollerna
Alfred i Nygård – Janne Karlsson
Edla, Alfreds hustru – Maria Sahl
Lotten, deras dotter – Linnea Gillberg
Sigrid, gårdens piga – Jeanette Mikkelsen
Anton i Backa – Emil Röjder
Henning Djärv, dräng – Jon Ekdahl

Dela med dina vänner

Evenemangsdatum

Arrangör

Teater SAT

Kontakta Teater SAT

Öka er försäljning med oss

Genom att erbjuda dina kunder att förköpa sina biljetter har du en bättre möjlighet att kunna följa upp din budget. Ett såld biljett i förväg är en garanterad besökare jämför med en reserverad besökare via ett E-postformulär. Med Biljettmonsters enkla biljettsystem kan alla klara av att använda!

Allt är samlat

Du kan lägga undan biljetter åt dina kunder, slå in biljetter som betalas kontant, kort eller presenkort i er kassa och ha allt samlat på en lista. Exportera E-postregister på dina kunder som enkelt kan importeras till de flesta leverantörer av nyhetsbrev. Skapa kampanjkoder och erbjudanden till dina kunder och mycket mer.